Car leasing

Zjistěte, jak postupovat při dopravní nehodě

June 30, 2022 | CAR4WAY

Nehody se stávají, i když se snažíme sebevíc. A my jsme tady od toho, abychom vám s tím pomohli. Když bouráte s autem na operativní leasing, máte výhodu silného a stabilního parťáka, který vám s řešením nepříjemné situace pomůže a to včetně asistence i náhradního auta. Jak vlastně celý proces od incidentu až po vyřízení potřebných papírů probíhá?

 

JEDEN KONTAKT NA VŠECHNY PROBLÉMY

NONSTOP linku +420 261 104 573 volejte při nehodě, pokud potřebujete asistenci, nebo jen tak, když se potřebujete o něčem ujistit. Tady se vám dostane pomoci.

 

Dejme tomu, že se srazíte s dalším autem na křižovatce, nikdo nejel moc rychle, nikomu se naštěstí nic nestalo, ale obě auta dostala celkem zabrat. S druhým řidičem jste se dohodli, že policii volat nebudete, protože se na vaši nehodu nevztahuje ani jedna ze zákonných podmínek, kdy je policie u nehody potřeba (smrt, zranění, škoda na vozidle převyšující 100 000 korun nebo poškození pozemní komunikace).  Jak teď postupovat a komu dát vědět nejdřív?

 

ZÁZNAM O DOPRAVNÍ NEHODĚ JE ZÁKLAD 

Možná máte to štěstí, že jste se k nehodě ještě nikdy nepřipletli a Záznam o nehodě držíte v ruce poprvé. Jde o klíčový dokument, který pomůže pojistníkům vašeho auta stanovit míru poškození i zavinění. Vyplňujete ho i v případě, že je vaše ŠKODA SUPERB na operativní leasing. Ve vašem Driver setu dokument už najdete vytištěný. A nezapomeňte všechno detailně nafotit, to pomůže.

 

PŘÍTEL NA TELEFONU

Až vyřídíte Záznam o nehodě, dejte vědět nám. Na čísle +420 261 104 573 jsme k dispozici 24/7, abychom vám pomohli vzniklou situaci řešit, vyřídili asistenci, náhradní auto i odtah do nejbližšího partnerského servisu. Nejezděte s autem do náhodného autoservisu, ani nevolejte náhodnou asistenční službu a nechejte to na nás. Operátor vás nasměruje, kam je třeba a postará se o vás. 

 

POMOC UŽ JE NA CESTĚ

Pokud je vaše auto na operák po nehodě nepojízdné, dojedeme pro vás téměř po celé Evropě. Naše asistence funguje v celé EU. Co všechno služba Asistence zahrnuje, záleží na podmínkách, které si pro leasing nastavíte. Tady se zase potvrzuje, že nejlevnější splátka neznamená nejlepší služby.

 

Až budete po nehodě volat na naši NONSTOP linku +420 261 104 573, asistenci vám rovnou sjedná operátor. Na všechny potíže vám tedy stačí jedna linka a jeden telefonát. Máme garantované časové limity, do kterých vás určitě přijedeme zachránit, stepování na dálnici se bát nemusíte. A samozřejmě pomůžeme celé posádce vašeho vozu. Přijedeme, vyprostíme, odtáhneme, přistavíme náhradní vozidlo, ale také vám v cizině můžeme tlumočit a zjistíme všechny aktuální dopravní informace. 

 

Stále nevíte, jaké auto si pro vaše podnikání vybrat? VW T-Roc může být váš na 48 měsíců za 9 536 Kč měsíčně bez DPH. A najet s ním můžete až 10 000 kilometrů ročně. Už si děláte místo v garáži?

 

STRACH NENÍ NA MÍSTĚ

Tedy je. Ten o život a zdraví, ale pokud se při nehodě opravdu nikomu nic nestalo, nemusíte se bát, že by pro vás tahle lapálie znamenala nějaké výdaje navíc, jestliže jste nehodu nezpůsobili. Nejlepší je rovnou se na nás obrátit, pokud jde o jakékoli poškození vozu, třeba i drobné oděrky. Pojišťovna jich část pokryje a vy se nemusíte bát účtu za opotřebení na konci smlouvy.

 

KDYŽ JE TO VÁŽNÉ

Když nehoda není jen ťukanec nebo se třeba stala vaším zaviněním:

  • Co mám dělat, když mě od nehody odveze sanitka? Kdo se postará o auto?

    Vždy co nejdříve volejte na naši linku a nehodu nahlaste, my se o všechno postaráme. Pokud dojde ke zranění a nejste schopni nehodu nahlásit, o auto se postará policie, ale je dobré nahlášení neodkládat a nehodu nahlásit neprodleně k nám. Mohlo by se například stát, že auto odstaví policie na záchytném parkovišti, kde nabíhá každý den parkovné, a podobně.

  • Jsem spoluviník nehody. Kdy a jakou formou budu platit za škody na autě?

    Když u nás nehodu nahlásíte a dodáte všechny potřebné dokumenty, škodu s pojišťovnou řešíme my. Pak vám přefakturujeme spoluúčast, nebo když nemáte pojištění, tak bohužel celou částku.

  • Co mi hrozí, když nehodu leasingovce nenahlásím?

    Důležité je nahlásit ji pojišťovně – to za vás uděláme my, ale jen v případě, že to budeme vědět. Jinak můžou být přefakturovány náklady v plné výši.

Offline